De dag eindigde met een echte knaller met de laatste attempt. Alle drie de teams konden de baan op, fantastisch om te zien hoe ze tegelijkertijd de tracks af konden leggen. Er zijn zelfs inhaalmanoeuvres uitgevoerd, het was enorm spannend! Een super afsluiting van de dag.

Na het afmeten van de waterstofstanden trok de jury zich eventjes terug en werd daarna eindelijk de uitslag van de dag bekend gemaakt…… Eco-Runner Team Delft wint de Hydrogen Efficiency Challenge 2021 met een verbluffende score van 3396 km/kg waterstof. Hiermee is hun vorige persoonlijke record op de Eco Marathon ruimschoots verbroken. Gefeliciteerd Eco-Runner, een prachtige pluim op een jaar hard werken!

Maar ook HAN Hydromotive en Green Team Twente hebben hele knappe resultaten laten zien. Na een dag vol technische tegenslagen hebben ze zich allebei herpakt en voor elkaar gekregen om de vierde attempt helemaal af te ronden. Een top prestatie, gefeliciteerd allebei!

Met deze uitslag sluiten wij ook de liveblog van deze dag. Deze zal natuurlijk nog een tijd online blijven om de dag ook later nog te kunnen herbeleven. Ook zullen meer foto’s en video’s van de dag later deze week worden gedeeld. Houd hiervoor deze dag en al onze socials in de gaten.

Bedankt voor iedereen die er voor heeft gezorgd dat deze dag tot een succes is gebracht. En bedankt voor het online volgen van deze speciale dag! Samen blijven we strijden voor een groene toekomst en de implementatie van waterstof hierin!