Vanaf augustus 2020 werkt de huidige lichting van het Eco-Runner Team Delft aan de Eco-Runner XI, als D:DREAM-team van de TU Delft. Ons jaarlijks wisselende team bouwt elk jaar aan een nieuwe efficiënte waterstof aangedreven stadsauto. Het huidige team team bestaat uit 23 studenten, wij zetten een jaar lang vrijwillig onze studie op pauze met met als uiteindelijke doel om bij te dragen aan een duurzame toekomst in de mobiliteit.

Team Eco-Runner XI (2020-2021)

Eco-Runner Team Delft is opgericht in 2005 door drie studenten Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Het eerste Eco-Runner voertuig deed mee aan de prototype klasse. Deze deed met succes mee aan de Shell Eco Marathon en de jaren daarna werd er met succes doorgebouwd aan nieuwe prototypes. En met groot succes! De Eco-Runner 2 tot en met 9 werden gebouwd tot 2019 waarvan we elke keer in de Europese top 3 belandden.

Na de Eco-Runner 9 werd het tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken en ons concept naar een breder maatschappelijk draagvlak te tillen. Het Eco-Runner Team X stapte over van de prototype klasse naar de Urban Concept Klasse. Deze competitie geeft ons de kans om een efficiente waterstof auto te ontwerpen en te bouwen die meer lijkt op het toekomstbeeld van een stadsauto.

Naast het bouwen van deze efficiente stadsauto, willen wij als Eco-Runner Team Delft bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarom stoppen we veel energie in het verspreiden van informatie omtrent groene waterstof door het geven van presentaties, bijwonen van evenementen en het creeëren van inspirerende social media content. Door deze inspanningen zetten wij ons in om onze missie te volbrengen:

“Promoting a sustainable future by building the world’s most efficient hydrogen powered city car.

Het werken aan onze missie zou niet mogelijk zijn zonder de steun van onze partners. De volgende partners hebben ons gesteund bij het bouwen van de Eco-Runner:

Partners Eco-Runner Team Delft

In het bijzonder danken wij Stichting Goeie Grutten voor de ondersteuning van onze deelname aan de Hydrogen Efficiency Challenge.